
חברת אינטרנשיונל הרבסטר (International Harvester) נוסדה בשיקגו בשנת 1902 לאחר ששתי חברות חקלאיות גדולות בשם McCormick Harvesting Machine ו- Deering Harvester החליטו לאחד כוחות. החברה יצרה טרקטורים מכל מיני סוגים ועוד כלים חקלאיים. במהלך מלחמת העולם השנייה התמקדה חברת אינטרנשיונל הרבסטר בעיקר בייצור של רכבים קלים כמו משאיות וטנדרים שסופקו לצבא ארה"ב.
התקופה שלאחר המלחמה הוותה את תור הזהב שלה, כשהחיילים שחזרו מהחזית והקימו עסקים רכשו את כלי הרכב של החברה שהם זכרו לטובה משירותם הצבאי.
הסקאוט 80 של אינטרנשיונל הרבסטר הוצג לראשונה בשנת 1961, טנדר דו-מושבי חדש עם גג פריק, אחד מסימני ההיכר של רכבי המותג. הסקאוט 80 היה רכב "קל" שיועד לעבודה בסביבות החווה, מעין מוצר משלים לחקלאים שרכשו מהחברה את כלי העבודה החקלאיים שלה. החל משנת 1963 החלה החברה להציע את הסקאוט 80 עם סגירה לחלקו האחורי, כך שהיה אפשר לקבל אותו בגרסת טנדר פתוח או סגור. בשנת 1966, שנתיים אחרי שחצו בחברה את קו ה-100,000 רכבים, הציגה את הסקאוט 800.
הסקאוט 800, הגרסה המשודרגת של הסקאוט 80 הגיע לאחר ההבנה שאנשים פרטיים מתחילים גם כן להתעניין ברכבי פנאי-שטח. הסקאוט 800 הוא גם הדגם הראשון של החברה שהגיע עם גרסת גג הספורט-טופ המעוצב. שנתיים בלבד אחרי שהוצג, באינטרנשיונל הרבסטר החליטו "להרוג" את הספורט-טופ.
בשנת 1966, ולאחר שראתה כי טוב, החליטה פורד שגם היא רוצה נתח מההצלחה, והציגה את הפורד ברונקו. חובבי הפורד ברונקו לא יאהבו להודות בה זה, אבל מי שהגיע ראשון הוא הסקאוט 80 ולא ההפך.
הדור השני של הסקאוט, הסקאוט II שהציג מפרט משודרג בכל מובן, הוצג בשנת 1971.
העשור של שנות ה-70 זימן לאינטרנשיונל הרבסטר סדרה של קשיים: תחרות קשה מצד המתחרים, בעיות מצד העובדים ועוד. בסוף שנת 1979 התקבלה ההחלטה למכור את חטיבת סקאוט ומשלא הגיע הקונה המיוחל – הסקאוט II האחרון ירד מפס הייצור ב-1981.
בשנת 1986, שנתיים לאחר שחברת טנקו, אחת המחזיקות בבעלות על חברת קייס (Case), שמוכרת גם היא מתחום הכלים החקלאיים את רכשה את המחלקה החקלאית של אינטרנשיונל הרבסטר, וזו שינתה את שמה לנביסטאר אינטרנשיונל שמוכרת כיום כאינטרנשיונל, אחת מיצרניות המשאיות הפופולריות בארה"ב.
לאחר שנקלעה לקשיים, נרכשה חברת נביסטאר אינטרנשיונל על ידי חברת טרטון, יצרנית רכב כבד מגרמניה. אחת החברות ששולטות בטרטון היא פולקסווגן, וזה מה שמביא אותנו, לאחר ההקדמה המאד ארוכה הזו, לנושא הכתבה.
סקאוט 2025

לאחר שנים של טיזרים, אנחנו מקבלים סוף סוף את המוצר המוגמר. פולקסווגן החזירה את השם סקאוט לחיים בתור מותג לרכבי פנאי-שטח חשמליים. פולקסווגן אימצה את הרעיון של אר-ג'יי סקרינג', המייסד של ריביאן, וחושפת שני דגמים חדשים: סקאוט טרה (Terra), טנדר חשמלי ו-סקאוט טרבלר (Traveler), רכבי פנאי-שטח חשמלי. כשמסתכלים עליהם, ברור לגמרי מהיכן הגיעה ההשראה.
שני הדגמים מגיעים עם מערכת מתלים עצמאית מקדימה, נעילות דיפרנציאל מקדימה ומאחורה, כושר חציית מים בעומק של כמעט מטר ומרווח גחון של כ-30 ס"מ. מרווח הגחון של הסקאוט טרבלר גדול מזה של הסקאוט טרה, ממש במעט. מרווח גחון זהה למרווח הגחון של הפורד ברונקו.

אנחנו לא יודעים אם בסקאוט החליטו להשאיר קרוב לחזה נתונים חשובים כמו פרטים על המנועים החשמליים, נפחי הסוללה, טווחי הנסיעה ועוד, או שפשוט עדיין אין להם אותם, אבל הם החליטו שלא לספק שום מידע קונקרטי לגבי זה, אלא הסתפקו בהצהרות לא מתחייבות.
דגמי הסקאוט צפויים להגיע עם שני מנועים חשמליים שיוכלו לייצר מהירות תאוצה מ-0 ל-100 בתוך 3.5 שניות. בסקאוט אומרים כי הדגמים נשענים על פלטפורמה 800V, מה שאמור לספק ביצועי טעינה מהירים מאוד, אך עדיין אין מספרים רשמיים.

רכבי פנאי-שטח מציעים יכולת נסיעה למרחקים ארוכים, כולל יכולות ירידה לשטח – ושניגשים לפתח ולייצר רכב פנאי-שטח חשמלי, הניסיון להשיג את היכולות הללו ללא מנועי בעירה פנימית מהווה אתגר של ממש. לצורך כך ולצד הגרסאות ה-100% חשמליות, בסקאוט מתכננים להציע גם גרסאות עם מאריך טווח – מנוע בעירה פנימית שמתפקד כגנרטור.
מהחברה נמסר כי טווחי הנסיעה בגרסאות ה-100% חשמליות יציעו טווח נסיעה מקסימלי של כ-550 ק"מ וטווח נסיעה מקסימלי של כ-800 ק"מ עם מאריך הטווח.
סקאוט טרה

הסקאוט טרה הוא טנדר חשמלי שמגיע עם ארגז במידות של 168 ס"מ – זהה לזה שמקבלים בפורד F-150 לייטנינג ובפורד F-150, הטנדר הכי נמכר בארה"ב. בארגז של הסקאוט טרה שני שקעי 120 וולט ושקע 240 וולט, יש לו כושר גרירה מעל 4.5 טונות, כושר העמסה של 900 ק"ג, בסיס גלגלים של 3774 ס"מ ומושב אחורי בתצורת ספסל וחלון אחורי נפתח – לזכר הימים הטובים.
סקאוט טרבלר

הסקאוט טרבלר הוא רכב פנאי-שטח חשמלי עם עד 6 מקומות ישיבה. יש לו כושר העמסה של 900 ק"ג, מעל ל-3 טונות כושר גרירה, בסיס גלגלים 3058 מ"מ וגג "קבאנה" נפתח.
הצהרות לחוד ומעשים לחוד
בסקאוט ממשיכים לשער ולא להתחייב ואומרים כי המחירים של רכבי הפנאי-שטח החשמליים שלהם צפויים להתחיל מ-60,000 דולרים. כפי שכבר למדנו בעבר, הצהרות כאלו לא תמיד "מחזיקות מים" והמחיר בהחלט יכול עוד לעלות – לכן כדאי להמתין לפני שקופצים למסקנות.
למי שלא מעודכן זה ריבן ביצור של פלוקווגן