בדודג' החליטו לוותר על גרסת טווח ארוך לראם החשמלי

במקום הגרסה, שהייתה אמורה להציע טווח נסיעה של 800 ק"מ, החליטו בסטלנטיס להשקיע בגרסה עם מאריך טווח.

עברו להן כמעט שנתיים מאז שבראם (Ram) הבטיחו גרסה של הטנדר החשמלי שלהם עם טווח של 800 ק"מ ש"תגדיר מחדש" את סגמנט הטנדרים החשמליים – שהרגיש קצת כמו סוג של ניסיון לתרץ את העובדה שראם איחרה ובגדול בכניסה שלה אל שוק הטנדרי ם החשמליים כשהיא נותנת לשתי המתחרות שלה בסגמנט הטנדרים הגדולים, פורד ושברולט, ליהנות בעצמן מהעוגה – כעת אנחנו מתבשרים כי גרסה כזו, הדודג' ראם Rev XL, כלל לא יגיע לייצור סדרתי.

בסטלנטיס, חברת האם של המותג האמריקני, החליטו לגנוז את גרסת הטווח הארוך של הטנדר החשמלי, שהייתה אמורה להיות מצוידת בסוללה עצומה בעלת קיבולת של כ-230 קילוואט ולהפנות את המשאבים לגרסת EREV שבנויה בשיטת ה"היברידי ההפוך" כפי שאנחנו נוהגים לכנות את הרכבים האלו, שמגיעים עם מנוע בעירה פנימית שתפקידו להעניק גיבוי למנועים החשמליים כאשר הסוללה נגמרת, בשונה ממה שנהוג ברכבים היברידיים נוכחיים בהם הרכיבים החשמליים הם על תקן הנלווים שמעניקים גיבוי למנוע הבעירה הפנימית.

רוצים לקבל את כל העדכונים על רכבים חשמליים בארץ ובעולם ישירות לנייד? הצטרפו לערוץ EV Magazine בטלגרם

לאחרונה אנחנו רואים יותר ויותר רכבים חשמליים שמקבלים גרסאות עם מאריך טווח, כמו למשל הדגמים החשמליים של מותג סקאוט שקם לתחייה לפני מספר חודשים וגם יונדאי, שעל פי הדיווחים השונים עובדת על גרסאות עם מנוע בעירה פנימית מאריך טווח לדגמים החשמליים שלה. ישנם לא מעט יצרני רכב שחושבים שאחת הדרכים לטפל בחרדת הטווח שעלולה להתעורר אצל חלק מהלקוחות הפוטנציאליים, היא על ידי הוספה של מנוע בעירה פנימית שיכול להכנס לפעולה ברגע שהסוללה נגמרת.

הנתונים הרשמיים עדיין לא נחשפו, אבל הדודג' ראמצ'ארג'ר, הגרסה עם מאריך הטווח, עשויה להציע טווח נסיעה של יותר מ-1,100 ק"מ ולהציע הספק של יותר מ-650 כ"ס, שמתקרב להספק של הדודג' ראם TRX, גרסת הביצועים של הטנדר האמריקני הגדול, בעלת הספק של 702 כ"ס.

השינוי בתוכניות של סטלנטיס מביא לכך שמי שבעבור מי שחפצה נפשו בטנדר אמריקני חשמלי גדול, האופציות הצטמצמו מ-7 ל-6: שברולט סילברדו, פורד F-150 לייטנינג, האמר חשמלי, טסלה סייברטראק, ג'יאמסי סיירה דנלי וריביאן R1T.

ישנם גם כמה מאות ישראלים שהטנדרים החשמליים האמריקנים הגדולים התחבבו עליהם, בעיקר השברולט סילברדו שמציע טווח נסיעה גבוה במחיר אטרקטיבי (יחסית). ישנן גם כמה עשרות יחידות של פורד F-150 לייטנינג ושל ההאמר החשמלי שנעות כאן על הכבישים, כשאל השלושה מצטרפת גם יחידה אחת (עד כמה שידוע לנו) של הטסלה סייברטראק שהגיעה לישראל לפני זמן מה – אבל עדיין לא מדובר במגמה. ומה עם הריביאן R1T? מתי נראה אותו נע על כבישי ישראל? זה, למיטב ידיעתנו, עדיין לא קרה.

עכשיו, האיום שניסו לייצר בראם על הדגמים המתחרים, נעלם.

מאמרים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button