
לפני מספר שבועות חשפה יצרנית הרכב הסינית BYD את ה-Super e-Platform, פלטפורמה חדשה ייעודית לרכבים חשמליים המציעה יכולות טעינה אולטרה מהירות. ב-BYD טוענים שהפלטפורמה החדשה שלהם מביאה את טעינת הרכב החשמלי לזמן השווה כמעט לתדלוק רכב בעל מנוע בעירה פנימית. כעת, לאחר שהציגו את הפלטפורמה, ב-BYD משיקים באופן רשמי את שני הדגמים הראשונים שלהם שיעשו בה שימוש, BYS האן L ו-BYD טאנג L.
פלטפורמת ה-Super e-Platform בנויה בארכיטקטורת 1000V, המאפשרת טעינה בהספקים גבוהים מאוד. זאת לעומת רוב הדגמים שעושים שימוש ב-400V, ומספר דגמים עם פלטפורמת 800V מתקדמת יותר (שלרוב יודעים לספק טעינה מהירה בהספק של 350 קילוואט).
הפלטפורמה החדשה של BYD תומכת בהספק טעינה מירבי של 1000 קילוואט, ובעמדת טעינה מסוג זה (שנמצאת ברשת עמדות טעינה מהירות חדשה שב-BYD מקימה בסין), אפשר לטעון כ-400 ק"מ ב-5 דקות, לטעון מ-10% ל-70% בתוך 6 דקות ולהגיע לסוללה מלאה ב-100% בתוך פחות מ-20 דקות, כך מצהירה החברה.
היה הגיוני לחשוב שעם טכנולוגיות כאלו ה-BYD האן L יהיה סופר יקר אבל לא – כל אחד מהם זמין בכמה רמות גימור שונות כשהמחירים מתחילים במטבע סיני בסכום שווה ערך לכ-30,000 דולרים בלבד.

ה-האן L מוצע בשתי גרסאות בעלות הנעה אחורית וגרסה אחת בעלת הנעה כפולה, שלושתן מגיעות עם סוללה בעלת קיבולת של 83.2 קוט"ש ולרכב יש בסיס גלגלים של 2,970 מ"מ – זהה לבסיס הגלגלים של פולקסווגן ID.7 וארוך מעט יותר מבסיס הגלגלים של סקודה אוקטביה.
טווחי הנסיעה של ה-האן L שפורסמו נקבעו על פי תקן CLTC הסיני שתוצאותיו רחוקות מאד מטווח הנסיעה הריאלי של הרכב, לכן, עד שה-BYD האן L יעבור מבחני טווח אירופאים, אין לנו כל כך מה לפרסם בנושא זה.
על פי הדיווחים השונים, גרסת ההנעה הכפולה של ה-BYD האן L מציעה יכולות זינוק ממצב עמידה לנסיעה במהירות של 100 קמ"ש בתוך 2.7 שניות בלבד, מה שאומר שמדובר באחד מרכבי הסדאן הכי מהירים שנעים על הכביש.

ה-טאנג L מוצע גם הוא ב-3 רמות גימור, גם כאן שתיים מהן עם הנעה אחורית ואחת עם הנעה כפולה אבל כאן עם סוללה בקיבולת מעט גדולה יותר של כ-100 קוט"ש. לטאנג L בסיס גלגלים של 2,950 מ"מ (בסיס הגלגלים הוא האלמנט העיקרי המשפיע על מרווח תא הנוסעים), ארוך מעט יותר מזה של טסלה מודל Y וגדול משמעותית מזה של הקיה ספורטאז'. גרסת ההנעה הכפולה של ה-BYD טאנג L תאיץ מ-0 ל-100 ב-"רק" 3.9 שניות.
צמד הדגמים החדשים של BYD מצוידים במה שהסינים מכנים מערכת "עין האלוהים" (God's Eye), שמעניקה לרכב יכולות נהיגה אוטונומיות.
בעוד ששני הדגמים אכן מציעים יכולות טעינה מהירות (לפחות על פי מה שמצהיר היצרן), שמתקרבות לזמן בו לוקח לתדלק רכב בעל מנוע בעירה פנימית, רשת עמדות טעינה שמתאימה להספקים אלו, צפויה לקום בעתיד בשלב ראשון רק בסין. ״BYD פיתחה באופן עצמאי את מערכת הטעינה הראשונה בעולם מסוג מגה-וואט עם קירור נוזלי מלא, עם הספק מרבי של עד 1360 קילוואט. ״ נמסר מ-BYD, ״בעתיד אנו מתכננים להקים מעל ל-4,000 תחנות כאלו בסין״.
כך שאם אתם לא סינים – החדשות האלו פחות מרעישות בעבורכם – לפחות עד שב-BYD יחליטו להקים רשת כזו גם במדינות נוספות ברחבי העולם.
2970 מ"מ לבסיס גלגלים זה לא ארוך במעט מאוקטביה, זה ארוך בהרבה מהסופרב, שהיא בעצמה גדולה מאוקטביה.
בכתבה ציינו את הספורטאז' ולא את שני הדגמים שציינת