
התחרות בסגמנט הטנדרים החשמליים האמריקנים מתגברת, עם הצגתו של ה-GMC סיירה EV המעודכן.
הדגמים המשתייכים לסגמנט זה הם פורד F-150 לייטנינג, שברולט סילברדו, טסלה סייברטראק (שיש ספק לגבי האם באמת אפשר לקרוא לו טנדר או לא), ההאמר החשמלי (הגדול בצורה מוגזמת) ריביאן R1T, שפחות מוכר בישראל וה-GMC סיירה EV, האח התאום של השברולט סילברדו. מותג הרכב האמריקני דודג', שפועל תחת תאגיד סטלנטיס, היה אמור להכנס לסגמנט זה עם גרסה חשמלית של הדודג' ראם, אך עד עתה, זה עדיין לא קרה.
לאחרונה הודיעה חברת האם של דודג' שהיא מבטלת את הראם החשמלי בגרסה עם הסוללה הגדולה, שהיה אמור להציע טווח נסיעה של כ-800 ק"מ. הדודג' ראם החשמלי אמנם מופיע באתר החברה הרשמי, אך האופציה היחידה היא להירשם לקבלת עדכונים, מה שאומר שלפחות בכל מה שקשור לטנדרים חשמליים, שהחברה נמצאת הרחק מאחור ממתחרותיה העיקריות.
נראה שדודג' לא היחידה שסובלת מעיכובים הקשורים לטנדר החשמלי שלה – למרות שהוצג לראשונה כבר בשנת 2022, נדרשו ל-GMC לא פחות משנתיים כדי להתחיל ולספק את הסיירה החשמלי ללקוחות, שנתיים שלמות אחרי שפורד התחילה במסירות הטנדר החשמלי שלה.
על כבישי ישראל נעות כמה יחידות של ה-GMC סיירה החשמלי, שהגיעו לכאן דרך חברות העוסקות ביבוא מקביל.

מעתה, הטנדר החשמלי של GMC יהיה זמין ב-3 רמות גימור: Elevation, רמת הגימור ה"בסיסית", AT4, רמת הגימור הקשוחה יותר, המיועדת לשטח ורמת הגימור Denali, רמת הגימור היוקרתית ביותר מבין השלוש. במסגרת 3 רמות הגימור, GMC מציעה את הסיירה החשמלי בלא פחות מ-7 וריאציות שונות:
- סיירה Elevation טווח סטנדרטי וסיירה Elevation טווח מוארך (Extended) (חדש ל-2026).
- סיירה AT4 טווח סטנדרטי וסיירה AT4 טווח מוארך (חדש ל-2026).
- סיירה Denali טווח סטנדרטי (חדש ל-2026), סיירה Denali טווח מוארך וסיירה Denali טווח מקסימלי (Max Range).
גרסת ה"כניסה", סיירה Elevation, שמחירה מתחיל מ-64,500 דולרים מגיעה עם מסך מולטימדיה 16.8 אינטש, תא מטען קדמי, דלת ארגז (Tailgate) חשמלית MultiPro Tailgate עם כל מיני פונקציות מגניבות ויעילות כמו מגש קטן שנפתח מהדלת ואופציה ל-MultiPro MidGate (הרחבת הארגז האחורי על ידי הורדת מחיצה בשורת המושבים השנייה), מערכת ה-Super Cruise לשיוט ועוד. מחיר זה נמוך בעשרות אלפי דולרים ממחיר הגרסה המקבילה בדגם 2025.

גרסת ה-AT4 שמיועדת כאמור לחובבי השטח מוגבהת ב-50 מ"מ בהשוואה לגרסאות האחרות ומגיעה עם צמיגי שטח 35 אינטש, מצב Terrain Mode שמרחיב את אפשרויות השליטה של הנהג על התנהגות הרכב, הנעה לכל גלגל בנפרד כולל מצב "הליכת הסרטן" הידוע, יכולת גרירה משופרת של יותר מ-5.5 טונות ועוד.
מחירו של ה-GMC סיירה החשמלי בגרסת ה-AT4 מתחיל מכ-83,500 דולר.
אחרונה חביבה, גרסת ה-Denali שמגיעה עם מושבים עם חימום ואוורור, גג שמש מערכת מתלי אוויר אדפטיביים לטובת נוחות נסיעה משופרת ועוד. מחיר גרסת ה-Denali מתחיל בארה"ב מכ-72,000 דולר.

אחרי השינויים, ה-GMC סיירה החשמלי הופך מטנדר סופר יוקרתי ויקר שזמין רק בגרסת ה-Denali לטנדר חשמלי שנגיש לקהל לקוחות גדול בהרבה – תוספת של רמות גימור וירידת מחירים תגביר את התחרות בסגמנט, לשמחתו של לקוח הקצה.
א. רכב הבעירה הפנימית מת כתוצאה מעלויות וחוסר חדשנות. ברכב חשמלי פחות חלקים נעים, פחות תחזוקה ופחות מפגשים עם מוסכים מורשים ושודדים למיניהם.
ב. קח גרמנית ממוצעת, אין שום הבדל מהותי ב-20 שנה האחרונות (והמחיר דווקא עלה). בהשוואה לסינית ממוצעת, תוך 5 שנים הסינים יתנו לגרמנים פייט בכל קטגוריה, ובחצי מחיר.
ג. אם בכל זאת אתה רוצה משהו לנשמה, תשמור את הרכב שלך, עד שיפסיקו לאשר לנהג אנושי לנהוג.
ד. במחשבה קדימה – המכונית החשמלית היא פתרון ביניים. העתיד זה רחפן חשמלי (נושא אדם).