
יצרנית הרכב הסינית חיכתה במשך הרבה זמן לפני שהיא נכנסה לשוק הישראלי, הצמא למכוניות חשמליות במחיר סביר, וכאלו שלא מגיעות שנתיים אחרי שהזמנת אותן – ה-BYD אטו 3, הוא אחד כזה, ואין מצב שלא ראיתם אותו בכמויות כמעט בכל מקום.
הדגמים של BYD הגיעו לארץ בזמן הנכון – החודשים האחרונים של שנת 2022 התאפיינו בחוסרים גדולים במלאי של רכבים חשמליים וזמני המתנה ארוכה במיוחד, ופתאום מגיע רכב פנאי חשמלי קומפקטי עם טווח נסיעה של מעל ל-400 ק"מ, טעינה מהירה (30%-80% בכחצי שעה), שתי רמות גימור לבחירה ותג מחיר אטרקטיבי ביחס לקטגוריה – החל מ-156,500 שקלים – אז מה הפלא שהישראלים הסתערו על האטו 3 בהמוניהם? מה שנקרא להיות במקום הנכון בזמן הנכון.
אבל לא באנו לכאן כדי לדבר על הדגמים הקיימים של BYD, אלא לדבר על שני הדגמים החשמליים החדשים של היצרן הסיני – סיל ודולפין.
BYD סיל

נתחיל עם BYD סיל – רכב סדאן חשמלי שמזכיר לנו מאד את האיוניק 6 של יונדאי. הסיל של BYD מגיע מצויד בסוללה בנפח של 82 קוט"ש שמייצרת טווח נסיעה של בין 520 ל-570 ק"מ (תלוי בגרסה ובהנעה) וטעינה מהירה מ-30% ל-80% בתוך חצי שעה בהספק מקסימלי של 150 קילוואט.
הסיל תוצע ללקוחות בשתי תצורות – הנעה אחורית או כפולה והיא עושה שימוש בפלטפורמה החשמלית מהדור השלישי של היצרן. טווח הנסיעה הושג בין היתר הודות לעיצוב האירודינמי של הרכב, ומקדם גרר נמוך של 0.219. לסיל כאמור שני תצורות – הנעה אחורית עם מנוע יחיד שמייצר כ-313 כ"ס, והנעה כפולה, בהספק כולל של 530 (!) כ"ס.
זהו הדגם הראשון בו מתכוונת BYD להטמיע את טכנולוגיית ה-Cell to Body שהיא פיתחה ובמילים פשוטות בלי להלאות אתכם יותר מידי בכל מיני מושגים ונתונים טכניים מסובכים – נגיע לתכל'ס. לפי החברה בטכנולוגיה זו הסוללה נבנית כיחידה אחת עם שלדה הרכב, כך שבפועל אנחנו מקבלים רכב בטיחותי יותר, יעיל יותר בניצול כח הסוללה (66% יותר) ומשפר את דחיסות הסוללה ב-10%.
מערכת נוספת היא מערכת ה-iTAC, מערכת ניהול מומנט חכמה שמחלקת את הכוח בצורה היעילה ביותר בהתאם לתנאי הנסיעה.

הסיל מציעה 5 מקומות ישיבה ושני תאי מטען – אחד אחורי בנפח של 402 ליטר ואחד קדמי בנפח של 53 ליטר. תא הנוסעים מתהדר בלא מעט פיצ'רים טכנולוגיים: החל ממסך תצוגה מסתובב (כמו ב-אטו 3) בגודל 15 אינטש, מערכת הפעלה קולית שעברה שיפור משמעותי כמעט בכל תחום, מסך תצוגה נוסף לנהג בגודל 10.25 אינטש ומערכת שמע מתקדמת.
כל גרסאות הסיל מגיעות עם בקרת מניעת התנגשות קדמית, בלימת חירום אוטונומית, התראה על תנועה חוצה, שמירה על נתיב ועוד. בקרת שיוט אדפטיבית, מצלמת 360, בקרת אחיזה ועוד. עוד מציעה הסיל 4 מצבי נהיגה: אקו, נורמל, ספורט, ושלג – בכל אחד מהם מכוילות מערכות הרכב להתנהגות שונה בהתאם לתנאי הדרך.
בגרסת ההנעה הכפולה (AWD) המאובזרת ביותר, מגיע הרכב עם מערכת מתלים סמי אקטיבית שמתאימה את קשיחות הבולמים בהתאם לתנאי הדרך.
נהג הסיל יהנה מ-4 מצבים כיוון חשמליים של המושב, ולנהג וגם לנוסע זמינה גם בקרת אקלים שמחממת / מקררת את המושב בהתאם לטמפרטורה. בנוסף הרכב מצויד בגג שמש פנורמי, יכולות V2L (האפשרות "להוציא" חשמל מהסוללה למקור חיצוני), עדכונים "דרך האוויר" (OTA) ועוד.
ה-BYD סיל צפויה להגיע לישראל ברבעון האחרון של 2023.
BYD דולפין

ואחרי הסיל, נעבור לדולפין: משפחתית קומפקטית שמבוססת על הפלטפורמה החשמלית של היצרן. ה-BYD דולפין מצוידת בסוללה בנפח של 60 קוט"ש ומציע טווח נסיעה של 427 ק"מ על פי תקן WLTP וטעינה מהירה מ-30% ל-80% בתוך כחצי שעה (בהספק של 88 קילוואט).
הרכב מוצע בארבע רמות גימור שונות עם הבדלים הבאים לידי ביטוי בעיקר באבזור. נהג הדולפין החשמלי יוכל לבחור בין 4 מצבי נהיגה: ספורט, נורמל, אקונומי ושלג, כל אחד מהם מתאים לתרחיש שונה של נהיגה.
בסיס הגלגלים של הדולפין נמתח לאורך של כ-2,700 מ"מ, עם חמישה מקומות ישיבה – המושבים הקדמיים מציעים חימום ומספרי מצבי כיוון חשמליים. המושבים האחוריים ניתנים לקיפול כך שניתן להגדיל את נפח תא המטען מ-345 ליטרים ל-1,310 ליטרים. תא המטען מתווסף ללא פחות מ-20 חללי אחסון נוספים שמציע ההאצ'בק החשמלי.

למרות שמדובר ברכב עם סוללה קטנה יחסית, ב-BYD חשבו שזה יהיה נכון לצייד אותו ביכולות V2L – האפשרות "להוציא" חשמל מהסוללה לכל מיני שימושים – החל מטעינה של רכב חשמלי אחר שחלילה נתקע ללא סוללה או אספקה של חשמל לרשת החשמל.
בגזרת מערכות הבטיחות המתקדמות, מציע הדולפין התראה על התנגשות קדמית ואחורית, בלימת חירום אוטונומית, שמירה על נתיב, התראה על תנועה חוצה מאחורה ועוד. מבחינת עזרים מתקדמים לנהג מציע הדולפין של BYD בקרת שיוט אוטונומית, בקרת יציבות אלקטרונית, מצלמת 360 ועוד.
הדולפין צפויה להגיע לישראל ברבעון השלישי של השנה.
ואם אתם לא מבינים מאיפה פתאום הגיעו כל השמות האלו שעושים הרגשה של ים – הרי שמדובר בסדרת הדגמים החשמליים החדשה של BYD, שעונה לשם אושן (Ocean).
ומה חסר? המחיר!
ה-BYD דולפין הוא תוספת מרעננת לסגמנט המשפחתיות הקומפקטיות, שלא כולל הרבה דגמים, יחד עם הסדאן החשמלית, BYD סיל. כל מה שחסר – זה המחיר.